Napellenzők mustrája

A napellenzők a legkedveltebb külső árnyékolók közé tartoznak. A modern technológiának hála, a felhasznált ponyva minősége már nem csak a nappal, de az UV káros sugaraival, és a gombásodással szemben is védettek. Ez garantálja hosszan tartó használatukat, s megbízhatóságukat.

A kitekerhető napellenző családi házak, teraszos lakások népszerű kiegészítője, hiszen egyrészt komfortos pihenést biztosít a nap, vagy épp az eső védelmében, másrészt a belső teret is hűvösen tartja. Kettő az egyben, igazi instant megoldás. Az elmúlt években ráadásul a vendéglátó ipari egységekben, üzletekben, mint új, reklámok hordozására tökéletesen alkalmas felületet használják. A rendeltetés szerint alkalmazott kitekerős napellenző évtizedes élettartamot kínál, a ponyva nagyfokú minőségének, és a kivitelezés aprólékos munkafolyamatainak köszönhetően.

A napellenzők fémszerkezetük többségében szinte rezett alumíniumprofil, illetve öntvény, ami már önmagában garantálja a kifogástalan működést, és a problémamentes, hosszú időn át, felhasználóbarát használatot. A ponyvatartó csövek horganyzott acélok, nem véletlenül, hiszen ezen elemek „vállán” nyugszik minden súly, azaz hatalmas teherbírással kell rendelkezniük. Az áttételes hajtóművön keresztül, láncos működtetésű csuklókarok végzik a ponyva mozgatását, mely állandó feszességét a bennük található rugók biztosítják.

Az extra igények exkluzív napellenzőket kívánnak meg, éppen ezért egyes gyártók innovatív megoldásokkal, trendi formatervezéssel, különleges kialakítással álltak elő, annak érdekében, hogy az elegancia is megjelenhessen ebben az érában.

A napellenzők homlokzatra, mennyezetre, vagy speciális kiegészítés (például szarufakonzol) segítségével fa szerkezetre  szerelhetők.

Az elektromos napellenző a kényelem, és a komfort megtestesítője. Ha már a lakásátalakítás, költözés előtt tudja, hogy ilyen típussal szeretné gazdagítani otthonát, akkor a berendezéssel járó vezetékek elhelyezése sem okozhat nehézséget. Előfordulhat, azonban, hogy a korszerűsítés a későbbiekben kerül terítékre, s adott esetben falvésésre már nincs mód, lehetőség. Ekkor a legpraktikusabb a rádióvezérlésű elektromos napernyő választása, mely így ötvözi az elektronika nyújtotta kényelmet, és a távvezérlés, falbontástól, vezetékektől mentes komfortját.