Faredőny, a természetes választás

Ha ön a természetes alapanyagok használatát preferálja, még az árnyékolástechnikában is, akkor a faredőny tökéletes variáció lehet önnek.
A fa eredetisége megkérdőjelezhetetlen, s éppen ezért szépsége sem kétséges. Olyan modern, számos előírásnak megfelelő, mégis természetes hatású árnyékolókat nem könnyű gyártani, melyek ezt a semmivel össze nem téveszthető kisugárzást kitűnően ötvözik a maximális professzionalitással, és a minden tekintetben gördülékeny alkalmazhatósággal.

A fából készült redőnyök előállítása aprólékos, ráadásul nem egyszer kézimunkát igényel. Éppen ezért a folyamat hosszabb ideig, tovább tart, mint az alumínium, vagy műanyag variációk gyártása. A türelem ebben az esetben nem rózsát, hanem árnyékolót terem.
Jó, ha tisztában van azzal, hogy a fa, mint alapanyag egyáltalán nem olcsó, ráadásul a megmunkálás milyensége is tovább duzzaszthatja a végleges számlán látható összeget.

Milyen érdekes kettősség, hogy az ami egykor természetesnek számított (hiszen néhány száz évvel ezelőtt a fából készült árnyékolók az ablakokkal együtt kerültek beépítésre) az egy időben úgy látszott teljesen eltűnik a palettáról, végül mára kuriózummá, keresett, minőségi alternatívává avanzsált.
A hosszútávú megbízhatóság ékes bizonyítéka az az egyszerű, leellenőrizhető, sőt megnézhető tény, hogy a mai napig felfedezhetőek olyan fa alapú redőnyök, melyek a XVIII. században készültek.

Amit még feltétlenül tudnia kell a faredőnyről

A fa felhasználásával előállított árnyékolók ma is jó szolgálatot tesznek, s évtizedes helytállást garantálnak akkor, ha megfelelő felületkezelésben részesülnek.
A palást kialakításánál a lécek között hézag keletkezik, ami a fény áthaladását megakadályozza, ám a levegő szabad járását nem gátolja. Hátránya, hogy helyigénye nagy, és bizony a fa festést, ápolást igényel. Továbbá nagyobb súlya miatt a gurtnis, manuális mozgatás nehézkesebb.

De hála a modern technológiáknak ma már a fából gyártott alternatíva is elérhető motorizált mozgató rendszerrel, ami kényelmessé varázsolja a kezelését.
A szépség, a komfort, és a praktikum így kovácsolódik eggyé egyetlen termékben, köszönhetően a fa halhatatlan értékeinek.