Redőny színek palettája

A redőny színek témaköre régen némileg tabunak számított. Az ok egyszerű volt: nem állt a vásárlók rendelkezésére annyi alternatíva, amennyire szükség mutatkozott. Ez bizony súlyos nehézséget jelentett, s jócskán megbonyolította a kiválasztás folyamatát.
Ez a felvetés azonban már csak, mint múltidézés merülhet fel, hiszen ma már megannyi színárnyalat elérhető. A redőnnyel kapcsolatos álmait bátran kiszínezheti!
A választáshoz két úton is eljuthat. Az egyik variáció, ha előbb kigondolja, hogy műanyag vagy alumínium verzió az ön igényeihez, lehetőségeihez való, és utána jelöli meg a konkrét színt. Vagy a másik megoldás, ha a konkrétan kiszemelt színhez alakítja a továbbiakat, hiszen ez meghatározhatja az árnyékoló típusát.

A műanyagnál adottak az árnyalatok, de ismerve a paletta tagjait bármilyen fajta nyílászáróhoz, illetve homlokzathoz találhat tökéletesen idomuló alternatívát.
Az alumínium verzió annyiban kínál nagyobb szabadságot, a megjelenés kialakítását illetően, hogy a léc, a tok, és a lefutók a szivárvány különböző színeiben megálmodhatóak, és ablakra varázsolhatóak.

A sokszínűen variálható redőny színek

Léteznek egészen extrém ötletek is, amik természetesen egytől-egyig megvalósíthatóak. A paláston belül váltakozó árnyalatok például határozottan extra látványt nyújthatnak, de az egymástól merőben eltérő színű lécek is méltán kelthetnek feltűnést.
A redőny egyfajta önkifejezésre is alkalmas. Általa megmutathatja mi a kedvenc színe, vagy hogy éppen melyik a szívének kedves focicsapat.
Csak az ízlése szabhat határokat. Érdemes mindig figyelembe vennie az adott épület színvilágát, a homlokzat milyenségét, s természetesen a nyílászárók fizikai paramétereit is.

Ha mindent egybevetve hozza meg a döntését, akkor garantálható annak sikere. Az árnyékolók beszereltetésével hosszú időre meghatározhatja környezetének milyenségét, éppen ezért érdemes alaposan végig gondolnia választását.
A színek harmonizálása elengedhetetlen ahhoz, hogy tökéletesen elégedett legyen a végeredménnyel, ezért prioritást élvez a paletta leginkább önnek tetsző árnyalatainak megtalálása, s ezzel együtt az árnyékolók színessé varázslása.