A fém biztonsági ajtó a biztonsági bejárati ajtók királya

A biztonsági bejárati ajtókkal szemben vannak olyan, minimálisan elvárható követelmények, melyek hiányában ne döntsön megvásárlásuk mellett.

Kizárólag azokat a fém biztonsági ajtókat preferálja, melyek minimum három perces áttörés gátlással, legalább három, egymástól minimum harminc centiméterre lévő reteszelési pontos záródással, lehetőleg minél több oldalon záródó ajtólappal, mechanikai védelemmel bíró biztonsági zárbetéttel rendelkezik.

A felsorolásnak, azonban itt még nincs vége akkor, ha valóban a tökéletesen megbízható típust keresi. Elvárás lehet még az is, hogy a biztonsági bejárati ajtó ajtólapban elhelyezett acélmerevítéssel, az ajtó, tokjából való kiemelése elleni védelemmel felruházott zsanérokkal legyen ellátva.

Abban az esetben, hogyha a fent felsorolt követelmények mindegyike, hiánytalanul igaz a kiszemelt ajtóra, akkor bátran határozhat a megvásárlása mellett, mert valóban maximális biztonságot nyújtó termékről van szó.

Ha fém biztonsági ajtó választására kerül a sor, mindenképpen keresse a terméken a Magyar Biztosítói Szövetség ajánlását, hiszen az általuk meghatározott feltételek hiányában az adott nyílászáró nem feleltethető meg a minimális követelményeknek, azaz nem nevezhető biztonsági bejárati ajtónak.

Ha egy pillanat erejéig a betörő szemével nézi otthonának nyílászáróit, akkor két lényeges kitételt fog találni, ami a betörés (s éppen ezért megfordítva a betörés megelőzés) szempontjából érdekes.

Ez az idő, és a zaj. Ha a fém biztonsági ajtó betörése már ránézésre több perces munka, akkor biztos lehet abban, hogy a haramiák meg sem próbálkoznak vele, hiszen minél tovább csapnak nagy zajt, annál nagyobb a veszélye a lebukásnak.

A biztonsági bejárati ajtók érájában számos alapanyagból készülnek variánsok. A fa, műanyag, fém, valamint a vegyes megmunkálású darabok a leggyakoribbak. Utóbbi divatja egyébként épp mostanában teljesedik ki. A legnépszerűbb, s még mindig a legmegbízhatóbb a fém biztonsági ajtó, mely kiváló fizikai paramétereivel, ellenállóságot garantáló tulajdonságaival egyszerűen tökéletes választásnak bizonyul.

A fém nem csak a fizikai, de a mechanikai behatásoknak is ellenáll, masszív kialakítást biztosít, de nagy tűzgátlási jellemvonása, és a kémiai behatásokkal szembeni strammsága is tovább növeli értékét.