Az automata redőny három típusa

Egy modern redőny felszerelése sok előnnyel jár, hiszen nemcsak a bántó, reggeli napsugarakat és az éjjeli fényeket tudja kizárni a hálószobájából, hanem a hőszigetelésben is nagy segítségére lehet. Hiszen nyáron a nagy hőségnek és télen a kemény mínusz fokoknak is megállj parancsolhat lehúzott lamellákkal, amelyek különben szépen lassan bekúsznának az ablaküvegen. Ugyanakkor tény, hogy nem túl kellemes mindig, fáradtan, alig felébredve és akár betegen is kézzel le- és felhúzni az árnyékolót, így ha szeretné kihasználni ezt a lehetőséget, akkor érdemes az automata redőny opciókban is gondolkodnia. Ezek mindegyike egy kis motor segítségével mozgatja a rolót, a különbség abból adódik, hogy Ön milyen módon tudja ezt szabályozni.

Először is, van a falikapcsolós automata redőny, ami már nagy könnyebbséget jelent a manuális változathoz képest, de azt még mindig nem oldja meg, hogy például ne kelljen az ágyból kikelnie reggel ahhoz, hogy egy kis fényt engedjen be a szobába, vagy ha este elfelejtette elsötétíteni az ablakokat, de már bebújt a paplan alá. Ha ezeket a helyzeteket is kerülné, akkor dönthet távirányítós automata redőny mellett, amit bárhonnan a házból irányíthat, csak annyi a lényeg, hogy a vezérlőt mindig maga mellett tartsa.

Abban a helyiségben, ahol aludni, pihenni szokott, ott nagyszerű megoldás, ha az ágya mellé teszi a távirányítót, hiszen így elalvás előtt és ébredés után is kéznél lesz. Továbbá van egy még modernebb, korszerűbb verzió, a WIFI-s vezérlésű automata redőny, ami már nemcsak a ház bármelyik pontjáról, hanem akár távol az otthonától is beprogramozható. Mi az előnye annak, ha a munkahelyéről vagy akár nyaralás közben is tudja mozgatni a rolót?

Példának okáért, ha elfelejtette leengedni mielőtt elment otthonról és tudja, hogy egész nap tűzni fogja a nap az ablakot, akkor ezt egy szabad pillanatában pótolhatja. Sőt, ha elutazik, akkor egy távvezérlésű automata redőny révén fenntarthatja a látszatát annak, hogy valaki tartózkodik a lakásban, így egy esetleges betörést is megelőzhet.