Jó ötlet-e a redőny javítása házilag?

Az árnyékolók idővel meghibásodhatnak, ez a folyamatos alkalmazás miatt teljesen normális, viszont felmerül a logikus kérdés: a redőny javítás házilag kifizetődő ötlet? Vagy több kára származhat belőle, mint haszna?

A helyzet az, hogy nagyon nem mindegy:

  1. Milyen technikai ismeretekkel, szerszámokkal és hozzáértéssel rendelkezik a témában?
  2. Pontosan milyen jellegű meghibásodással, javítási feladattal kell farkasszemet néznie?

Ha nem áll öntől távol a barkácsolás, s ezt nem Mekk mesteresen űzi, akkor könnyen előfordulhat, hogy kisebb javítási munkákat el tud végezni, probléma és negatív következmények nélkül.

De. És itt jön igazán a lényeg. Ha a redőnyök garanciálisak, akkor bizony azzal, hogy saját kezűleg belenyúl a rendszerbe elveszítheti a hozzájuk járó jogosultságokat.

A másik gond, hogy a felszínen mini bajnak tűnő probléma a mélyben is gyökeredzhet, s ha ez a forgatókönyv válik valósággá, akkor ott találhatja magát ahol a part szakad.

Nézzük meg milyen súlycsoportban mozognak a redőny javítás árak?

Oké, gondolhatja magában, akkor félreteszi a kalapácsot meg a fúrót, de hogyan tovább?

Mi a jellemző, ha a szakszerű szervizeltetésre voksol – már ami a kiadásokat illeti?

Még mielőtt belemennénk a konkrétumok elemzésébe fontos kihangsúlyozni azt a régi elvet, ami ebben a témakörben is helytálló mondás: valamit valamiért.

Persze ez ne riassza el, korántsem arról van szó, hogy bevállalhatatlan költségekkel kell számolnia, ha a szakszerű ellátásra voksol.

A redőny javítás házilag első lépése: a szakember riasztása!

Ha problémát észlel, akkor a legjobb, amit tehet, ha felemeli a telefont és lépéseket tesz a javíttatás megszervezésének érdekében.

Az, hogy pontosan mekkora büdzsével ildomos számolnia számtalan tényezőtől füg, ezért általánosítani és univerzális számadatokkal dobálózni botorság lenne a részünkről.

Nem mindegy, hogy milyen típusú árnyékolóról van szó. Egyáltalán nem mellékes, hogy a meghibásodás milyen jellegű, érinti-e a motorikát (amennyiben a rendszer motoros), milyen fokú alkatrész cserét igényel stb.

Az, azonban a szituáció súlyosságától függetlenül elmondható, hogy szakszerű segítségnyújtás mellett rengeteg időt, energiát takaríthat meg.

A feszültség terhét is levetheti a vállairól, s ezek a pozitívumok, no meg az akadálytalanul üzemelő redőnyök minden pénzt megérnek.