Praktikus szalagfüggöny

Szalagfüggöny - www.redonynet.com
200 féle szalagfüggöny lamella közül lehet választani. Az áttetszőtől a teljes sötétséget biztosítóig, az egyszínűtől az apró mintásig, a poliésztertől a pamut-len keverékéig, az üvegszálas nehezen éghetőtől a high-tech alumíniumig. Praktikussága miatt nem véletlen, hogy az irodák elengedhetetlen "felszerelési tárgya" lett a szalagfüggöny. Népszerű árnyékoló nem csak egyenes hanem íves, ferde felületek esetében is. Mivel összehúzott állapotban a lamella köteg csak néhány centimért foglal el, ezért térelválasztóként is kitűnően funkcionál. A szalagfüggöny anyaga:
A szalagfüggöny legnagyobb részét a textil teszi ki. Ezek többsége poliészterből szőtt szövet. A szövetképük nagyobb részt hagyományos szövet, de az igényesebb textilek Jacquard szövetekből készülnek.

A textilek tartását, szép, párhuzamos esését általában valamilyen poliuretán fedőréteggel látják el, ami merevítés, keményítés mellett még antisztatikus védőréteget is biztosít.

A fényzáró textilekre általában a poliészter hordozó váz szövet és a felületükbe integrált PVC kitöltő anyag a jellemző. Vannak olyan textilek is amelyek egyik oldala alu-pigmentált. Itt a dekoratív megjelenés mellett a hő-visszaverés nagyon domináns jellemző.

A szigorodó tűzvédelmi előírások hatására a textilgyártók megalkották a lángálló szalagfüggöny textilt. Ezek a textilek üvegszálból szőttek. A textil szerkezet rögzítését a szövés után melegen felhordott színes poliészter vagy poliuretán filmmel oldják meg.

Ha ezeket a textileket nyílt láng fölé helyezzük, nem lobbannak lángra. A vékony rögzítő-film egy minimális füstképződés mellett oxidálódik és sértetlenül megmarad az üveg szövet.

A textil helyett ma már hengerelt alumínium szalagot is használnak. Ezek általában 89mm szélesek és egy enyhe domborulatra görgőzik a reluxához hasonlóan, hogy merevebb legyen a tartásuk.

A naturális anyagok térnyerésével a fa és bambusz "textilek" is divatba jöttek. Alkalmazásukkal nagyon szép térelválasztásokat is megvalósíthatunk.

A szalagfüggöny tartószerkezetét karnisnak hívjuk. A karnis egy sajátosan kialakított alumínium profil, melyben egy alakos alumíniumtengely van, ami a szalagokat tartó poliamidból fröccsöntött kocsikon keresztül a textil lamellák forgatását, míg a kocsikon átvezetett polipropilén zsinórok a textilek elhúzását oldja meg. A tengely forgatását egy polipropilén zsinórra fröccsöntött gyöngyöcskékkel oldjuk meg, melyet az alakja miatt gyöngyláncnak, vagy forgatóláncnak nevezzük.

A textilek feszességét a szalagok aljában helyezett súlyok garantálják.

A szalagfüggöny súly anyaga horganyzott acél polietilén burokban vagy kőporral nehezített polisztirol. Ezeket a súlyokat a textilek aljába hegesztett zsebbe helyezzük. A szalagokat egy lánccal fogjuk össze, így megakadályozzuk a ki lengését.
Szalagfüggöny - www.redonynet.com

Információk a szalagfüggöny tisztításáról

Tisztítás szolgáltatásába beletartozik (az árak tartalmazzák): • Felmérés
• Leszerelés
• Elszállítás
• Tisztítás
• Szárítás
• Visszaszállítás
• Visszaszerelés
• Felmerülő kisebb javítások

Szalagfüggöny - www.redonynet.com
Nagyobb mennyiségű illetve tartós megrendelés esetén vállaljuk a rendszeres karbantartást, évenkénti tisztítást és a folyamatosan felmerülő szervizt is.

Árak

A függönyök osztályozása és ára színüktől független.

Az ár dominanciáját a függönyök fényáteresztő képessége és minősége határozza meg.

Kérdése van, vagy ajánlatot kérne?

Vegye fel velünk a kapcsolatot most!