Ugrás a tartalomra Ugrás a lábléchez

A dekorfóliás ajtó anyagtípusai

A dekorfóliás beltéri ajtók divatja töretlenül tart. Praktikumuk egyértelmű, de esztétikumuk is kimagasló, mely értékötvözeteknek köszönhetik népszerűségüket. Az ön ízlése az egyetlen mérce, ami meghatározza a végeredmény milyenségét.

Otthonának atmoszférája is fókuszba kerül, hiszen berendezési tárgyai, lakástextíliái nagymértékben befolyásolják a légkör milyenségét. Olyan dekor beltéri ajtó mellett érdemes letennie a voksát, mely tökéletesen passzol életteréhez, kiemelve annak egyediségét. Természetesen, ha épp a beköltözés előtti pillanatokban kutat megfelelő dekorfóliás ajtó után, akkor megfordíthatja a sorrendet, s a nyílászáró stílusának kiválasztása után, minden mást ahhoz alakíthat. Csak a fantáziája szabhat határt álmai megvalósításának.

A konkrét kiválasztás előtt fontos tisztáznia, hogy a kiszemelt dekor beltéri ajtó pontosan hova, melyik helyiségbe kerül, milyen körülmények, mechanikai hatások közé, mivel a bevonat anyagát ezen szempontok szerint érdemes kijelölnie. Egyes bevonatok ugyanis kifejezetten jól tűrik a nagyobb igénybevételt, stramm, strapabíró kivitelüknek köszönhetően tartós darabokról beszélhetünk, míg bizonyos dekor típusú megoldások sérülékenyebbek, kevéssé tolerálják jól a folyamatos használatot, éppen ezért hosszú távra nem javasolhatók.

A CPL egy melanin akril fólia, amit laminátumnak is nevezhetünk. Tapintása határozottan kellemes érzetet kelt, felülete sima. Nem csak, hogy karc- és felületi ütésálló, de ellenáll az UV sugárzásnak, sőt még a parázsnak is.

Abban az esetben, ha családi házába, vagy lakásába nagy teherbírású dekorfóliás ajtókat keres, akkor ezt a bevonatot válassza. Kisgyermekek esetén is ez a típus javasolható, hiszen a rongálás esélye így minimálisra csökkenthető. A gyermekrajzok igazán egyedivé tehetik a dekor beltéri ajtók küllemét, de a CPL-ről hígítós ruhával könnyedén eltüntethetők az alkotások.

A papírdekorfólia olcsóbb megoldást kínál. Érdesebb, vékonyabb, ridegebb tapintású a CPL-hez képest, s könnyen sérül, kopik, foltosodik. Ha a kiszemelt dekorfóliás ajtó valóban csak díszként funkcionál, akkor utóbbi alapanyag is szóba jöhet, ám ha tartós alternatívára vágyik a dekorfóliás ajtók világában, akkor a CPL hosszú távú biztonságot garantál.

Kérdése van ? Keressen minket telefonon a +36 30 313 0470 telefonszámon