Ugrás a tartalomra Ugrás a lábléchez

Alumínium redőny vagy műanyag redőny mindenféle színben

Építkezés vagy ház-, illetve lakásfelújítás esetén az árnyékolástechnikai kérdések talán nem az elsők, melyek az ember eszébe jutnak.

Ennek ellenére, vagy talán épp ezért a mindennapokban gyakorlatilag evidencia a meglétük szinte minden épületen, legfőképp alumínium vagy műanyag redőny formájában.

Használatuk jól jöhet a tél leghidegebb napjaiban, nyári forróságok idején, úgy nappal, mind éjjel. Világosban az alumínium vagy műanyag redőny funkciója természetesen többnyire az árnyékolás, a sötétítés, napnyugtát követően pedig a privát szféra és egyfajta biztonság megteremtése.

Hiszen senki sem szeretné az otthon töltött mindennapjait, magánéletének apró-cseprő dolgait a nagyvilág elé teregetni, nem beszélve arról, hogy egy minőséges redőny az illetéktelen behatolók ellen is egy bizonyos fokú védelmet nyújthat.

Az alumínium vagy műanyag redőny hideg hónapokban kiváló hő visszatartó, kánikulában pedig jelentős napellenző, ezáltal hűsítő hatással bír, ennek mértéke azonban erősen függ minőségétől és anyagától. Ahogy egy építkezés vagy felújítás terén általánosságban, úgy az árnyékolástechnikai eszközök terén sem érdemes olcsó, ámde silány minőségű termékeket választani, hiszen a masszívabb, magasabb minőségű anyagokból készült darabok ára hosszútávon mindenképp megtérül.

Az, hogy alumínium vagy műanyag redőny választása célszerűbb-e, számos tényező függvénye. Érdemes szem előtt tartani, milyen anyagból készült nyílászáróra szükséges az árnyékolás, hiszen műanyag ablakhoz valószínűleg jobban illik az azonos anyagú roló, fához pedig talán inkább az alumínium mutat jobban, kiváltképp, hogy ez utóbbi termékek fautánzatú vagy aranytölgy színekben is kaphatók.

Igazság szerint legyen szó alumínium vagy műanyag redőnyről, a legtöbb gyártó a szivárvány szinte minden színében kínál árnyékolástechnikai elemeket.

Műanyag esetén azonban ajánlatos lehet az egyszerű fehér szín mellett dönteni, ugyanis az anyag természeténél fogva erős és/vagy tartós napsütés hatására könnyen fakulhat, míg e téren az alumínium általában időtállóbbnak bizonyul. Kérdése van ? Keressen minket telefonon a +36 30 313 0470 telefonszámon