A motoros redőny okostelefonnal is kezelhető

Modern világunkban szinte minden okos, amit használunk. Fejlett a kommunikáció, a világ egyik feléről a másik felével tudunk pillanatok alatt kapcsolatot teremteni, az interneten keresztül órákig beszélgetni, úgy, hogy látjuk is egymást.

Sőt, nem csak kommunikálni tudunk, de hatalmas távolságokból is tudunk irányítani bizonyos dolgokat. Például az árnyékolástechnika fejlődésével már létrejött a motoros redőny, amely szintén lehet távolról irányítható, hogy akár üzleti utunkon vagy nyaralásunk során is gondoskodhassunk otthonunk biztonságáról.

Igen, a biztonságot is befolyásolja a motoros redőny, amely anyaga általában alumínium, azaz fém, ami meg tudja védeni otthonunk nyílászáróit az illetéktelen behatolóktól.

Különösen akkor, ha a motoros redőny tokjában még egy olyan szerkezet is helyet kap, ami megakadályozza, kézileg bárki is feltolja. Így, aki be akar hatolni az utcáról, az az ablakon keresztül biztosan nem fogja tudni megtenni.

A védelem mellett természetesen a kényelmi funkció az, ami a motoros redőny esetében igen nagyfokú. Nemcsak, hogy nem kell manuálisan fel- és leengedni, de még csak fel sem kell kelni a kényelmes kanapéról, vagy az ágyunkról ahhoz, hogy besötétítsünk vagy beengedjük a napfényt.

Távirányítóval vagy akár a WIFI hálózaton keresztül is irányíthatjuk, de az sem ritka, hogy egy telefonos alkalmazást fejlesztenek erre a célra, és akkor telefonunkkal bárhonnan mozgathatjuk a motoros redőnyünket. Hogy ennek mi értelme van, ha úgysem vagyunk odahaza?

Például az, hogy akkor is látszik a mozgás, és úgy tűnik a külső szemlélőknek, mintha így is otthon lennének a háziak. Nem is beszélve arról, hogy a szobanövényeknek szükséges fénymennyiséget biztosítani tudjuk akkor is, nem kell szenvedniük sem attól, hogy kiégnek a túl erős napfénytől, sem attól, hogy a sötétben leállnak az élethez szükséges folyamataik.

A motoros redőny az árnyékolástechnika legmodernebb tagja, amelyet már nem is igazán lehet fokozni. Remek lehetőség azoknak, akik az okosotthonokat részesítik előnyben, és ilyenre szeretnék formálni sajátjukat is.