Ugrás a tartalomra Ugrás a lábléchez

Szúnyogháló Fajták És Jellemzőik

Közeleg a jó idő, így biztosan Ön is egyre gyakrabban tárja ki az ablakot, beengedvén ezzel a friss levegőt. Az idő felmelegedésével azonban az üde levegőn kívül, a rovarok is szabad utat kapnak otthonába.

Szeretné Ön is nyitott ablaknál tölteni a nyári éjszakákat? Szeretné felkapcsolni a villanyt a sötétben anélkül, hogy pillanatokon belül szúnyogok és egyéb rovarok lepjék el a plafont?

Akkor szereltessen fel szúnyoghálót ablakára, vagy ajtajára és élvezze Ön is a szúnyogháló által biztosított nagyszerű előnyöket.

A szúnyoghálónak több fajtája is létezik, melyek szerelhetőek ajtó- és ablak elé egyaránt.

Különböző Szúnyoghálók a Redőnynettől

A Redőnynet kínálatában különböző típusú szúnyoghálók közül választhat, igényeinek és elképzelésének megfelelően.

A kínálatunkban elérhető rovarhálók közös jellemzője az üvegszálas háló. A háló legfőbb tulajdonságai közé tartozik, hogy nem szakad, illetve nem is ég. Ennekköszönhetően Önnek soha nem kell attól tartania, hogy lyuk keletkezik rajta, és esetlegesen a rovarok bejutnak otthonába.

Fix szúnyogháló

A fix szúnyogháló, ahogyan a nevéből is következtethetünk fix, azaz nem mozgatható. Így ablakra, vagy olyan felületek esetében érdemes ezt a megoldást választanunk, ahol nem mozgunk rendszeresen. Például ha Önt nem zavarja, hogy a választott ablakon nem tud kihajolni, vagy éppen kirázni a terítőt, akkor választhatja ezt a kedvező áru szúnyoghálót, mely a rovarokat tökéletesen távol tartja. A keret, anyagát tekintve lehet időtálló műanyag, vagy minőségi alumínium is.

Mobil/Rolós Szúnyogháló

A mobil szúnyogháló a fix társával ellentétben vízszintesen vagy függőlegesen mozgatható. Utóbbit rolós szúnyoghálónak nevezzük. A mozgatható szúnyogháló gyakorlatilag úgy tekeredik vissza a tokba, mint egy roló. A függőlegesen lehúzható, akár erkélyajtóra is kiválóan alkalmas típust az alsó akasztóba kell beakasztani, és bármikor gond nélkül fel-, és lehúzható.

A beépített rugó állandóan feszesen tartja a szúnyoghálót, így az minden gond nélkül, biztonságosan használható. Erkélyajtókra és ablakokra egyaránt ideális az oldalra, vagyis vízszintesen húzható típus, mely egy-, és kétszárnyas kivitelben is beszereltethető. A mobil szúnyoghálók nagy előnye, hogy ha például a téli időszakban nincsen szükség rájuk, akkor egyszerűen csak fel-, vagy elhúzzuk azokat. A magas minőséget képviselő daraboknak köszönhetően hosszú éveken át kifogástalan állapotban állnak rendelkezésre azok.

Rugós rolós szúnyogháló ajtó

A mozgatható, rolós szúnyogháló nem csak ablakokra, de ajtókra is kiválóan alkalmas. A függőlegesen le-, és felhúzható megoldásnak köszönhetően nem kell tartani a rovaroktól, mégis biztosított a friss levegő és a megfelelő szellőztetés. A háló e típus esetében az oldalsó sínben és a felső tokba tekeredik.

Leengedés alkalmával egy fix akasztóba kell beakasztani. Miként nevéből is fakad, rugók segítik a háló feszesen tartását és a zökkenőmentes működést. Ajtók esetében a rolós megoldás mellett nagy népszerűségnek örvendenek a vízszintesen elhúzható változatok is. A szellőztetés és a kellemetlenkedő rovarok távoltartása érdekében megéri az ajtókat is szúnyoghálóval felszereltetni, ajtók esetében a rugós típusok remek választásnak bizonyulnak.

Zsanéros szúnyogháló ajtó

A klasszikus megoldások kedvelőinek ajánlott a zsanéros szúnyogháló ajtó, amely a hagyományos megoldást ötvözi korszerű alapanyagok használatával. Ez az ajtó típus középen merevítő kilincs profillal szolgálja az egyszerű és biztonságos nyithatóságot.

Hogy még gyakori használat esetén is tökéletesen záródjon a zsanéros szúnyogháló ajtó, ezért a zsanérok rugóval szereltek, melyek biztosítják az egyszerű záródást. A többféle színben választható keretnek köszönhetően a szúnyogháló ajtót az ingatlan stílusához, színvilágához lehet illeszteni. Felejtse le a kellemetlenkedő rovarokat, a fertőzéseket terjesztő legyeket, és élvezze a friss levegőt nyitott ajtó mellett!

Dupla tokos oldalra húzható szúnyogháló

Ajtók szúnyoghálóval történő felszereléséhez ajánlott a dupla tokos oldalra húzható szúnyogháló. Ennek nagy előnye a rolós típussal szemben, hogy zárásához nem kell lehajolni, így rendkívül egyszerűen kezelhető. Esetében is hasonló a működési elv, mint a rolós változatnál, csak az oldalirányú mozgatást lehetővé tevő alkatrészek is beépítésre kerültek.

A dupla tokos kivitel kifejezetten kétszárnyú erkélyajtókhoz bizonyul remek választásnak. A mágneses megoldásnak köszönhetően az ajtó tökéletesen záródik, így nem kell a rovaroktól és egyéb kellemetlen betolakodóktól tartani még a nyári időszakban sem. A kétoldalt elhelyezkedő kisméretű tokokba tud a szúnyogháló feltekeredni, illetve akár egyenként is nyitható a két szúnyogháló. A duplatokos kivitelezés olyan ajtókra ajánlott, amelyek esetében az egyetlen tok nem bizonyulna elegendőnek.

Bővebb információk a szúnyoghálokról itt

Kérdése van ? Keressen minket telefonon a +36 30 313 0470 telefonszámon