Ugrás a tartalomra Ugrás a lábléchez

A résszellőző jellemzője és használatának előnye

A résszellőző egy innovatív megoldást nyújt a műanyag nyílászárók tökéletes záródásának problémájára, amely technológiával könnyen megoldhatóvá válik a lakás levegőjének optimalizálása. De nézzük először, hogy mit is jelent ez a probléma és valójában honnan ered.

Előszeretettel alkalmazzák ma a műanyag nyílászárókat az új ablakok beépítésekor, hiszen ezekkel az új elemekkel már sokkal jobb szigetelés érhető el, mint a régi, fa ablakokkal. A fa nyílászárók talán esztétikusabbak voltak, vagy természetesebb hatást kölcsönöztek az otthonnak – bár ma már szerencsére a műanyag nyílászáró sem marad el a fa esztétikájától –, ugyanakkor a nem tökéletes záródásnak köszönhetően egy természetes szellőztetést is létrehoztak, amely miatt sokan inkább a cserére voksoltak. Ez a természetese szellőztetés megakadályozta ugyan a falak párától való átvizesedését, de sajnos a fűtés tekintetében óriási energiapazarlásnak bizonyult, amelyet sok család elégelt meg.

A fa nyílászárókat a műanyagok váltották fel, amelyek tökéletesen képesek záródni. Ez azt jelenti, hogy bent tartják a meleget, tehát nem kell feleslegesen az utcát is fűteni a téli hidegben, nyáron pedig a légkondicionáló adta hűvös is a lakásban marad. Nagy energiamegtakarítást jelent ez, ugyanakkor sajnos ennek is van egy problémája, amely a pára.

A tökéletes záródással ugyanis a lakás páratartalma is megnövekedik, amely először a falak vizesedését okozza, majd megjelenik a penész, amely különféle betegségek hordozója. A penész esztétikailag is rendkívül csúnya, és sok egészségügyi probléma, allergia okozója is. Az állandó szellőztetés sajnos nem nyújt teljes és tökéletes megoldást. Erre a problémára keresték a megoldásokat a szakemberek, amellyel új, innovatív, környezetbarát megoldásokat köszönthetünk.

A résszellőző egy igen praktikus megoldásnak bizonyul, ha a lecsapódott pára megszüntetéséről van szó. Ez egy egyszerű műszaki megoldás, amelyet a már meglévő ablakokba is be lehet szerelni, vagy a most választott nyílászárót akár ezzel is lehet kérni.

A résszellőző lényege, hogy szellőztetés nélkül képes a lakás levegőjét optimalizálni, tehát friss levegőt ad úgy, hogy közben mégsem változtat a levegő hőmérsékletén, és ezzel a páratartalmat is a megfelelő szintre hozza. Előnye még, hogy nem csak a műanyag nyílászárókba építhető be, hanem bármilyen fa ablak is felszerelhető ezzel. Sokféle résszellőző van ma már a piacon, érdemes közülük azt a típust kiválasztani, amely esztétikában és tudásban is az Ön igényeit elégíti ki.

A részsellőző használata tehát ideális bármilyen nyílászáróhoz, előnye pedig, hogy optimalizálható a friss levegő, és energiatakarékosság is elérhető, élhetőbb környezetet biztosíthat magának és családjának. Kérdésével kapcsolatban keressen minket telefonon a +36 30 313 0470 telefonszámon