Ugrás a tartalomra Ugrás a lábléchez

Redőny gurtni csere egyszerűen, akár házilag is

Manapság már olyan modern és strapabíró árnyékoló rendszerek kaphatók, amelyek csak nagyon ritkán hibásodnak meg, illetve csak hosszú évek múltán lesz szükséges a kopó alkatrészek cseréje is.

Ugyanakkor, ha eljön az idő a karbantartási munkálatokra, vagy egy két új elem beszerelésére, akkor azt akár saját kezűleg is elvégezheti, annyira egyszerű a kialakításuk. Tehát például egy redőny gurtni csere megoldható csupán az alkatrész árából, mert néhány lépésben, szakszerű segítség és hozzáértés nélkül is kivitelezhető.

Csupán fel kell húzni egészen a redőnyt, szükség esetén levenni néhány lamellát, hogy hozzá lehessen férni a tengely egyik végén elhelyezkedő tárcsához, megszüntetni a kapcsolatot a tengely és a redőny lécek között, és máris kezdődhet a tényleges redőny gurtni csere. Fontos, hogy mindig legalább a redőny hosszának kétszerese + 50 cm legyen az új alkatrész hossza, mert ennél rövidebbel nem fog megfelelően működni. Hosszabb lehet, mert bár nagyobb lesz a tárcsa átmérője és ezáltal az áttétel is, de az árnyékoló használható lesz, sőt, még könnyebb is lesz a fel- és lemozgatása.

Abban az esetben, ha a redőny gurtni csere megtörténhet a tengely kiszedése nélkül, akkor a régi nagyon egyszerűen kihúzható és az új ugyanolyan könnyedén befűzhető, illetve feltekerhető. Ha pedig úgy van megoldva, hogy a tengelyt ki kellene venni, akkor sem kell kétségbe esni vagy azonnal egy szaki számát tárcsázni, mert egy trükkel ez a probléma is áthidalható. A redőny gurtni csere ekkor azzal kell kezdődjön, hogy az elhasználódott alkatrészt összeolvasztja a cserekellékkel és a kettőt együtt mozgatva az egyiket letekerni, a másikat meg feltekerni.

Ha ez sikerült, akkor szét kell választania ezeket és a tengelyhez most már a hibátlan példányt csatlakoztatnia. Mindenképpen megér egy próbát, mert rosszat nem csinálhat, ha pedig közben merülne valami kérdése, akkor is állunk a rendelkezésére. Persze, amennyiben szeretné, vállaljuk a teljes munkálatot is, vagyis a redőny gurtni csere minden lépését elvégezzük Ön helyett. Kérdése van ? Keressen minket telefonon a +36 30 313 0470 telefonszámon