Ugrás a tartalomra Ugrás a lábléchez

Műanyag nyílászárók és az ablakcsere

A tavasz beköszöntével elérkezett a nyílászárók cseréjének időszaka is. A téli hidegben sokan vették észre, hogy az ablak nem zár rendesen, hogy kiszökik a meleg, többet kell tüzelni, magasabb hőfokra kell állítani a fűtőtestet, hogy az ablakoknál észrevehetően hidegebb volt.

Természetesen télen nem szeretnek az emberek nyílászárócsere-projektbe fogni, hiszen még a pár órára nyitva hagyott ablak is teljesen képes lehűteni, kihűteni a házat. Tavasszal azonban már lehetőség van arra, hogy könnyedén elvégeztessük az ablakcsere munkálatait.

Egy ablakcsere kapcsán elsősorban az a kérdés merül fel, hogy műanyag nyílászáró vagy fa nyílászáró mellett döntsünk. A szakemberek azt tanácsolják, hogy ezt annak alapján döntsük el, hogy hol történik az ablakcsere, mennyire van lehetőség később a szellőztetésre, illetve milyen a légmozgás az adott szobában. A műanyag nyílászáró nagyon jól záródik, szinte minden lakásba és házba kiváló, akkor kell átgondolni a választást, ha nedvesebb levegőjű házról, vagy házrészről van szó.

Sokan félnek az ablakcserétől, pedig az ablakcsere már korántsem jár annyi kellemetlenséggel, mint régen. Érdemes azonban olyan mestert hívnia, akiben megbízik, hiszen nagyon fontos, hogy az újonnan beépített ablak, nyílászáró jól funkcionáljon. Az ablakcsere nem annyira bonyolult, mint ahogyan azt sokan gondolják, és ami miatt sokan nem fognak bele a cserébe. Ma már akár pár óra alatt ki lehet cserélni egy ablakot, egy ház összes ablakának cseréjét pedig 1, maximum két nap alatt is el lehet végezni.

Kevesebb porral is jár ma már az ablakcsere, bár természetesen ez attól is függ, hogy bontással vagy bontás nélkül végezhető el a munka. Mivel a lakótelepi lakásoknál nincs befalazva az ablak, ott könnyebben megy a csere, hiszen nem kell bontást végezni. A bontás inkább a kertes házaknál vagy a tégla lakásokra jellemző. Ám ettől sem kell megijedni, a legjobb ablakcsere mesterek már a kőműves munkát is elvégzik, vagyis az ár általában tartalmazza a visszaállítási díjat is. Erről mindenképpen érdeklődjön, amikor árajánlatot kér.

Az ablakcsere ma már nem olyan hosszú munkafolyamat, szükséges azonban a helyszíni felmérés. Általában az árakat és a munkaidőt is ez után tudják pontosan meghatározni.

Vegye fel velünk a kapcsolatot és kérje ajánlatunkat még ma, ha profi csapatra szeretné bízni ablakai cseréjét! Kérdése van ? Keressen minket telefonon a +36 30 313 0470 telefonszámon.

Bővebben iit kap felvilágosítást műanyag nyílászárok