Miért épp fa nyílászárók?

A fa nyílászárók egyedisége megkérdőjelezhetetlen. Nem kell ahhoz szakértőnek lennie, hogy az erezettség adta mintázatokat, a fajták egymástól eltérő fizikai jellemvonásait, és a nemes alapanyag véste rajzolatokat ne találná lenyűgözőnek. Pontosan ezek a legnagyobb előnyök, melyeket igényektől függetlenül mindenki, azonnal elismer. Ha otthonába olyan nyílászárókat keres, amik nem csak, hogy maximális hatásfokkal látják el feladatukat, de annál jóval többet: szépséget, eleganciát, Pazar megjelenést, és ezzel együtt harmóniát kínálnak, akkor a fa nyílászárókkal révbe érhet. Érdekes, ám valós tény, hogy a természetes anyagok kisugárzása határozottan pozitívan hat a környezetre, és a benne élőkre. Tehát egy jól megválasztott fa ablak, vagy ajtó még a közérzetét is javíthatja, pusztán magával ragadó jelenlétével.

Az alapanyag minősége a legmeghatározóbb! A rossz fizikai paraméterekkel megáldott fából készült nyílászáró vetemedhet, nyikoroghat, berepedezhet, s nem biztos, hogy tökéletes ellenállást garantál a külső, környezeti hatásokkal szemben. A télen besüvítő szél, vagy éppen ősszel beeső eső nem olyan jelenségek, melyeket tolerálnia kellene. Az a fa tehát nem jó alapanyag, mely az előző hetekben még fecskék fészkéül szolgált. Az ilyen, nem megfelelően kiszárított anyag gyantásodhat, sőt a gombásodás is nehézséget okozhat.

A fa nyílászárók legkiválóbb alapanyaga a tömbösített, szárított fa. Az, hogy pontosan milyen típusú eltérő lehet, de méltán híresek a luc- vagy borovi fenyőből megalkotott alternatívák. Természetesen a kiváló minőségű felületek is igénylik a törődést, gondoskodást, és kezelést. Ám ezzel túl gyakran nem kell foglalkoznia, nagyjából évente egyszer érdemes UV ellenálló réteggel leápolnia a fafelületeket.

Mivel a fa hőtágulása minimális, így a jó minőségű fánál a deformáció okozta víz- hang- és hőszigetelő képesség nem szenved semmilyen tekintetben csorbát.
A fa nyílászárók a fenti ismeretek tudatában a lehető legideálisabb alternatívát kínálják arra, hogy otthonába belépve harmóniát, szépséget, és persze tökéletes védelmet tapasztaljon. A befektetése pillanatok alatt megtérül, pláne annak fényében, hogy a hosszú évtizedes, örömteli, elégedett használat garantált.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedIn

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.