Ugrás a tartalomra Ugrás a lábléchez

Az okos redőny az árnyékolás hi-tech élményével kecsegtet

Az okos redőny, mint megnevezés, ma már nemcsak az árnyékolástechnika berkeiben jártas szakembereknek lehet ismerős.

A smart technológia az otthonok különleges, egyben egyre több szinten elvárásként megjelenő „kiegészítője”.

Pontosabban még annál is több. Néhány évtizede a sci-fi írók asztalára bízták azokat a jelenségeket, amik ma már megszokottak, sőt, általánosak.

Mit kínál pontosan az okos redőny?

Mindenek előtt kényelmet a lehető legszabályozhatóbb módon. Az a beépített motornak köszönhetően nem vitás, hogy a manuális le- és felhúzásnak helye, tere nincsen. Ám ez csak a jéghegy csúcsa. A technológia esszenciája abban rejlik, hogy a szenzorok segítségével a paraméterezhetőség akár több 100 km távolságból is megtörténhet. Hogyan? Mobil vagy számítógépes szoftver közbenjárásával.

Vegyük előbbi példát alapul: a mobilra telepíthető applikáció lehetővé teszi a redőnyök mozgásának monitorozását, és minden apró részlet beállítását. Nincs többé véletlenül fenn vagy lenn maradó árnyékoló, és a nyaralások idején jelentkező probléma is semmissé tehető. A szoftver közvetítő közegén keresztül bármilyen paraméterezés elvégezhető.

Az eszközök kommunikálnak egymással?

Gyakorlatilag igen. Ez a lényege, mondhatni a lelke a smart technológiának. A közeget, vagyis a közvetítő csatornát a wifi kapcsolat adja, tehát internetre elengedhetetlenül szükség van a folyamathoz. Viszont ez napjainkban szintén nem okozhat fennakadást, a legtöbb háztartásban már alapvető kelléknek számít a vezeték nélküli internet.

Az okos redőny mennyit kíván költségek terén?

Jogosan merülhet fel Önben a kérdés, hogy mi az ára ennek a fennen nagy okosságnak? A technológia folyamatos fejlődése nemcsak a technikai megoldások fejlettségét, hanem azok előállításának mind kedvezőbb feltételeit is magával hozta. Tehát, ha idáig úgy vélte, vagy attól tartott, ez a beruházás túlságosan sokat kér Öntől, akkor megnyugtatjuk. Az okos redőny minden szempontból okos befektetés. Ami ráadásul nemcsak rövidtávon térül meg az örömteli alkalmazás fényében, hanem hosszútávon is, évtizedeken át figyelve az árnyékolók, számtalan módon paraméterezett „táncát”. Kérdése van ? Keressen minket telefonon a +36 30 313 0470 telefonszámon