Ugrás a tartalomra Ugrás a lábléchez

A beltéri ajtó beépítése, és a falvastagság

Ahhoz, hogy a beltéri ajtó beépítése probléma- és zökkenőmentes legyen, pár adatra feltétlenül szüksége lesz, melyek a munkafolyamat szempontjából meghatározóak.

A falvastagságok mérete prioritást élvez, ugyanis ha itt valamilyen hiba csúszik a számításba, akkor komoly akadályokba ütközhet a megálmodott ajtó beépítése. Régebben a nyílászárókat a falkávák közé ékelték be a szakemberek, ám mára már fejlődött annyit a technológia, hogy ez a rendszer teljesen átalakult. Napjainkban a falvéget átfogóan kerülnek fel a falkávákra az ajtók. Kivételek természetesen mindig akadnak. Egyrészt, a fent vázolt alternatíva akkor nem működőképes, ha az építtető nem tájékozódott időben, és alaposan.

A nem megfelelő precízségű adatok, vagy éppen azok teljes hiánya nem kevés bonyodalmat okozhat. Másrészt gazdaságos kivitelezés célzatával nem ritka eset, hogy az ajtótokot a fal egyik sarkára rögzítik, legtöbbször levágva ezzel a tok másik oldali borítását. Utóbbi nem csak azért rossz ötlet, mert a beltéri ajtó beépítése nem valósulhat meg optimális körülmények között. Két komoly hátránya is van.

Az egyik, hogy a tokszerkezet stabilitása nagymértékben romlik, aminek köszönhetően később az ajtó meghibásodása jelenthet problémát: kotyogás, akadás, vagy épp szorulás formájában. Másrészt, aki a spórolás jegyében így jár el, az egy alapvető pozitívumot nem lát meg, s ezáltal nem használ ki. Az ajtótok ugyanis a felvéget óvja, védi. Hiszen áthaladáskor, különösebb akadályozó tényező nélkül hozzáérhet a falvéghez, ezzel komoly károkat, csúnya elváltozásokat okozva a sarokban.
Az előre tervezés, és az ideális tájékozódás ezért nem kihagyható. A beltéri ajtó beépítése ugyanis ellenkező esetben nem, hogy nem lesz gazdaságos, hanem konkrétan ráfizethet vele, s végül, amikor már romokban áll, az egykor jónak gondolt alkotmány, akkor kezdhet mindent előről. Az ilyen jellegű hibák kijavítása ráadásul sokkal idő- és energiaigényesebb, mintha előre gondolkodva, kihúzza a helyzet méregfogát.
A Falvastagság mindig a vakolt, azaz teljes felületvastagságú részt jelenti. Mivel a beépíthető ajtók többségénél létezik állítási tartomány, így néhány milliméter eltérés nem okozhat problémát, de a nagyobb hézagok már jócskán megnehezíthetik a dolgát. Kérdése van ? Keressen minket telefonon a +36 30 313 0470 telefonszámon